Stránky

neděle 23. srpna 2015

SVETR Z JEŽUCHY .....den 1.

Naše Ježucha, dorostla už do velké ovčí slečny, asi není tak velká jak by měla, ale na to, že vyrostla bez mámy je to pěkná holka.

Rozhodla jsem se, že z jejího rouna upletu svetr pro sebe. Vlna by snad mohla být jemnější a tolik nekousat. A dnes nastal den D.



 Takže pokud chceme z ovečky svetr, první úkol je , holku chytit a ostříhat. Chytání, tedy první chytání :-)šlo celkem snadno, Ježucha je na mě zvyklá, nechá se hladit, moc dobře si pamatuje, kdo jí nosil láhev s mlékem. Dnes jsem ji poprvé zradila. A taky se mi za to pomstila útěkem v polovině procedury. Za plotem se mi vyloženě směje. No ale já mám svoje fígle, jak lapit útěkářku.


Takže první úkol máme za sebou. Vpravo ovečka a vlevo budoucí pulovr. Ježucha dostala volno. No a já se dala do přebírání . 


Rouno je celkem čisté, tak jsem z něj vybrala pár nezbytných klacíků, ještě namočit a máme pro dnešek hotovo.


Ale možná bych ještě mohla uvařit nálev z ořechů. Na půdě jsem našla velký, asi dvacetilitrový hrnec. Máme tam hrnců víc, ale každý má alespoň jednu dírku, ale je to přeci škoda vyhodit, nechá se to opravit, ale kdo to dnes umí, že.

Mám takovou představu, že když se mi povedou alespoň čtyři odstíny, tak ty tři světlejší smíchám a upředu a seskám s tím nejtmavším. No uvidíme. Je přede mnou ještě dlouhá cesta.

Mějte se krásně.

2 komentáře:

  1. Jééé, další ovečkovský blog. Mám radost, že se rozrůstáme. Jen nevím, komu patří. Známe se z diskuzí? Každopádně děkuji za odkaz na můj blog a oplácím. A také zvu do komunity Vlnění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. Určitě se neznáme, já tedy ano, chodím nakukovat už dlouho. A děkuji za pozvání do Vlnění, ráda se přidám.

      Vymazat